Amikor egy álom válhat valóra….

11705334_438105216314653_7637197295347779252_n

Amikor egy álom válhat valóra…

Biztos mindenkivel előfordult már, hogy kitűzött maga elé egy célt, de állandóan akadályokba ütközött. Ezzel mi sem vagyunk másképp. Szeretnénk megváltoztatni az emberek gondolkodásmódját, hogy minél kevesebb állat kerüljön utcára, mely akár az életükbe is kerülhet.
Állatvédőként szeretnénk minél több állaton segíteni, felelősen. 3 éve működünk egyesületként, mentett védenceink nálunk otthon vannak elhelyezve ideiglenesen. Évről évre azt tapasztaljuk, hogy munkánk gyümölcseként a helyzet nemhogy javulna, inkább romlik. Egyre több felelőtlen állattartó van, akik úgy gondolják, majd az állatvédők megoldják. Nekünk már se éjjelünk, se nappalunk. Folyamatosan csengenek a telefonjaink, állandóan úton vagyunk. Órákig állunk egy-egy mentendő állatkával akár az éjszaka közepén is az út szélén, hogy hova tegyük, mikor otthon már a csilláron is kutya lóg. Befogadónak senki nem jelentkezik. Már-már feladni kezdtük, mert ez a mindennapos aggódás felőröl minket. Úszunk az árral szemben egy olyan megyében, ahol az állattartási kultúra talán az egyik legvisszamaradottabb az országban.

Pár hete felcsillant a remény! Egy olyan felajánlást kaptunk, amiről eddig csak álmodni mertünk. Dr. Bartos Loránd, látva mindennapos küzdelmeinket, a kétségbeesésünket, felajánlott nekünk egy telket Somoskőújfaluban, ahol létrehozhatnánk a Mentőöv Állatvédő Egyesület védenceinek átmeneti otthonát.
Olyan helyet szeretnénk, ahol védenceink emberi körülmények között, boldogan tölthetik azt az időt,amíg elérkezik számukra az álomgazdi! Kenneleket szeretnénk építeni kifutókkal, illetve szeretnénk olyan helyet létrehozni, ami lehetőséget ad számunkra a felelős állattartást megismertetni az új generációval, valamint kellemes hétvégi kikapcsolódást nyújthat családoknak, állatbarátoknak. Itt lehetőség lenne sétáltatásra, a kutyákkal való bánásmód megismerésére, örökbefogadó napok tartására.

Igen, tudjuk, nagy fába vágjuk a fejszénket. Viszont úgy véljük, végre lehetőségünk lenne Salgótarján közelében egy olyan helyet létrehozni, ami a környéken példátlan.
Mi képesnek érezzük magunkat megvalósítani!
Végre megcsillant a fény az alagút végén, Dr. Bartos Lorándnak köszönhetően! Köszönjük a jelenlegi és jövőbeli mentett védenceink, valamint Egyesületünk összes tagja nevében!

Ennek megvalósítására összefogásra van szükségünk! Létrehoztunk egy csoportot a Facebookon, ahová Ti is csatlakozhattok! Itt folyamatosan tudósítunk a munkálatokról, itt kerül kiírásra, mire van szükségünk mindezek megvalósításához.

https://www.facebook.com/groups/1659049147649845/

Mivel ez egy számunkra hatalmas projekt, szeretnénk az Egyesületünk Facebook oldalától elkülönítve kezelni, hogy minden fejleményről naprakészen tudjunk tájékoztatni benneteket!
Reméljük, támogattok minket, hogy megvalósíthassuk a bajba került állatok talán egyetlen reményét!

11705334_438105216314653_7637197295347779252_n

Az oldal tartalma kizárólag a kedvencek-magazinja.hu weben osztható, az oldal tartalmát kizárólag csak a tulajdonos engedélyével vehető át. Engedély nélküli osztás esetén a feljelentést, és a jogi lépéseket megtesszük.