Betiltják a kutyasétáltatást Kőbányán?!?!?

Pórázon sem lehet majd sétáltatni a kedvenceket Budapesten, a X. kerületben. Csak a kutyafuttatókban lesz helyük az ebeknek. 

Júniustól a X. kerületi parkokban nem lehet majd kutyákat látni. A helyi önkormányzat ugyanis megszavazta azt a rendeletet, miszerint még pórázon sem lehet ott sétáltatni az állatokat- számolt be az RTL Klub híradója.

Forrás: Thinkstock

Kizárólag a kijelölt kutyafuttatókban lesz lehetőségük a gazdáknak az ebek lemozgatására. Aki mégis parkba viszi az állatát, az akár 200 ezres bírságra is számíthat.
A szigorításra azért volt szükség, mert előfordultak olyan magatartások, melyek megzavarták a lakók nyugalmát. A kerületi állattartók nem értenek egyet a döntéssel, az állatvédők pedig petíciót indítottak a rendelet enyhítéséért. Az önkormányzattal a jövő héten tárgyalnak majd az ügyben.

A kollektív büntetés nem valószínű, hogy megoldaná a problémát, azok a kutya tulajdonosok, akik eddig is magasról tettek a szabályokra, nem valószínű, hogy pont ezt betartanák…

Forrás

Az oldal tartalma kizárólag a kedvencek-magazinja.hu weben osztható, az oldal tartalmát kizárólag csak a tulajdonos engedélyével vehető át. Engedély nélküli osztás esetén a feljelentést, és a jogi lépéseket megtesszük.