SOSEM ÉREZNÉD ŐKET SZOROSAN A NYAKAD KÖRÜL!

image

A Taipan a sivatag, amely Közép-Ausztrália a száraz területe néha a legveszélyesebb a világon. Ott él ugyan is a taipan kigyó Egy adag urotoxikus mérgével meglehet ölni 100 embert, vagy 100.000 patkány. A Taipan kigyó elérheti mintegy 2 métert. Ám ritkán támad az emberekre.

 

image

A fekete mambát is sokszor tekintik a legveszélyesebb kígyónak a világon. Ez elérheti a 4,3 métert, és agresszív. A mamba,mérge nagyon erős.

 

image

 

Az úgynevezett “kemény kígyó,” nagyon agresszív. A fekete fejü Taipan található Észak-és Északkelet Ausztráliában. Ez egy méreg, amely mind az idegrendszerre (neurotoxikus) és a vérerekre hat (haemotoxic).A második legveszélyesebb kígyó a világon!

image

 

A király kobra a leghosszabb mérges kígyó. Ez mintegy 3,7 méter, de néhány példány elérheti a 5,5 méter. A méreg rendkívül mérgező: egy cseppel lehet meg lehet ölni egy elefántot vagy 20 embert.A mérge a neurotoxin, amely az embereknél fájdalmat, dagadást, magas vérnyomást, hányingert, álmosságot, hasüregi fájdalmat, végtagbénulást, öntudatanságot, és végül halált Miközben nézi a személyt, 1, 80 métert,a testének egyharmadát is felemeli a föld fölé. A Kobrák is használják a megfélemlítés technikáját hogy megvédjék magukat:. Amikor a királykobra megijed vagy felzavarják, a nyaki bordáit kifeszíti és felfújja, hogy nagyobbnak látszon. Ez a csuklya a faj saját mintája, ami megkülönbözteti a valódi kobráktól. A királykobra igen változatos színekben. Élőhelyétől függően lehet barna, fekete, sárga vagy zöld, keverve sárga vagy fehér csíkokkal keresztbe. Általában királykobrát találhatunk sötét erdőkben vagy nyílt terepen vagy szavannákon. A hasi színük elég változatos, általában világos krémszínű, de ez
vegyülhet sötétebb színekkel is.A sziszegése hasonlít a kutya morgásához. A királykobra sokkal
inteligensebb mint a valódi kobrák, mert különbséget tud tenni a gondozója és az idegenek között. 20 évig is elélhet. A királykobra magányos életet él, csak párzáskor keres társat. Akárhogy is, minden évben ugyanazt a kígyót választja társául. , . A király kobra a Fülöp-szigeteken, Malajziában, Dél-Kínában, Burmában, és a Maláj-félszigeten él.

image

 

Forrás: wonderslist

Az oldal tartalma kizárólag a kedvencek-magazinja.hu weben osztható, az oldal tartalmát kizárólag csak a tulajdonos engedélyével vehető át. Engedély nélküli osztás esetén a feljelentést, és a jogi lépéseket megtesszük.